Op uitnodiging van Paul Bessems van de Weconomics Foundation was het team van 2bSMART maandagmiddag 2 december te gast op de High Tech Campus Eindhoven. Deze middag stond in het teken van opnames voor het televisieprogramma How it’s done van RTL Z.

De Weconomics Foundation presenteerde afgelopen week het Welvaartakkoord. Dit heeft tot doel de productiviteit in kantoren te verhogen via de inzet van moderne organisatiekunde en technologie om hiermee surplus(tijd) te creƫren voor de organisatie van een duurzame welvaart.

Terwijl de camera’s liepen verzorgde docent Jeroen Perquin een sessie van SMARTYS, onze interactieve smart contract simulatie. De deelnemers hadden er zichtbaar lol in en kregen een goed beeld van het concept en mogelijkheden die smart contracts kunnen bieden. De mensen werden aan het werk gezet en gingen ook actief aan de slag met de SMARTYS-applicatie en het materiaal. Hiermee simuleren we een logistiek transport op de Ethereum-blockchain.

Een sessie met televisiecamera’s maken we niet dagelijks mee en het was natuurlijk best spannend. Gelukkig betaalden de vele uren van voorbereiding zich uit, want het liep als een trein. Naast actief bezig zijn was er ook ruimte voor goede discussies en feedback.

De cameraploeg was duidelijk erg professioneel, want binnen de kortste keren waren de beelden geschoten. Het verliep vlekkeloos voor zover we konden beoordelen. Na de tv-opnamen van onze simulatie was het de beurt aan het team van Bistroo om hun product te pitchen. Deze startup heeft een mooi product als next-gen foodplatform.

Het was voor alle aanwezigen een mooie en leerzame middag. De datum van uitzending nog niet bekend. Daarover informeren we jullie zodra we meer weten. Tot slot bedanken we Paul Bessems voor de mooie kans die hij ons heeft geboden.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *